maanantaina, syyskuuta 28, 2015

Puhelimeni

Oon suunnitellut tämän postauksen tekemistä jo pidemmän aikaan, mutta en ole vain saanut aikaseksi. Eli aiheena on siis puhelimeni esittely ja suosituimmat sovellukset.

Puhelimena minulla on tällä hetkellä Samsung galaxy s5. Joulukuussa tulee vuosi siitä, kun ostin tämän puhelimen. Tätä ennen käytössäni oli Iphone 5s, mutta en oikeen koskaan tykännyt siitä, joten myin sen pois ja ostin android -käyttöjärjestelmällä olevan puhelimen. Suojia mulla on tähän puhelimeen vain yksi lompakko ja sitten semmonen läppä jutska, mutta niistä nyt en alkanut kuvaa ottamaan, kun ne on tosi vähän käytössä.

Koittakaa kestää kuvien laadun kanssa, en tajua mikä tässä kamerassa on vikana. Taitaa olla aika ostaa jo uusi kamera, tuo alkaa olla jo elämää nähnyt. Mutta nyt postauksen aiheeseen.


Puhelimen lukitusnäyttö: Liittymänä mulla on sonera sopiva, joten voin olla telian verkossa sillä. Sen takia lukitusnäytössä on kellon aika Ruotsin ja Suomen ajassa. Lisäksi lukitusnäytöltä löytyy päivämäärä, päivän askel saldo ja kameran kuvake. Taustakuvana on kuva Taigasta.


Alkunäyttö (pääsivu): Aloitussivulta löytyy kaikki tärkeimmät sovellukset, joita käytän päivittäin useaan kertaan. Taustakuvana, joku kuva meistä viime talvelta.


S Health: Tämä sovellus on ollut puhelimessa valmiina. Tästä näkee päivän askeleet, liikutut minuutit, voi ottaa aikaa ja matkaa esim. lenkillä, merkata päivän syönnit, mitata stressin ja sykkeen sormen kautta ja tarkkailla painon kulkua. Voi olla, että tästä löytyy lisää ominaisuuksia, mutta näitä olen itse vain käyttänyt.


Outlook sähköposti sovellus: Tällä on helppo lukea sähköposteja, sekä vastata niihin. Puhelin ilmoittaa lähes aina uuden viestin tultua, mutta niitä asetuksia saa myös muutettua.


Facebook: Yllätys yllätys, että tämä kuuluu listaan. Sovellus on helppo käyttää ja on toiminut tähän asti todella hyvin. Tätä tulee selattua useita kertoja päivässä.


Instagram: Oon aika surkea instan käyttäjä. Selaan sillä kyllä paljon toisten kuvia, mutta itse lisään sinne tosi vähän mitään. Jos haluat kumminkin käydä katsomassa, niin minut löytää nimimerkillä @emiliaheikkila


Spotify: Musiikkia kuuntelen lähes päivittäin, kun lenkkeilen, ajan autoa tai pyöräilen töihin, sekä joskus myös kotona ollessani. Käytössäni on ollut nyt premium. Soittolistoja minulta löytyy, vaikka kuinka monta.


Snapchat: Tämän sovelluksen tarkoituksen olen löytänyt vasta lähiaikoina. Itse en kovin paljon ole vielä kuvia laitellut, mutta pikku hiljaa. Seuraan tällä tuttujen ja esim. bloggaajien my storeja. Lisään joskus myös itse kuvia, niissä on se hyvä puoli, että ne katoaa 24h ja jos joku ottaa kuvastani screenshotin niin saan siitä myös ilmoituksen. Kuvat/videot tulevat oikeaan aikaan, eli heti silloin kun se on kuvattu.


Youtube: Nyt on ollut youtubekin kovemmassa käytössä, kun olen alkanut seuraamaan vloggaajia ja suunnitellut myös oman vlogin aloitusta. Muuta en oikeastaan youtubesta kato, kuin vlogeja ja joskus jotain hius- tai meikkivideoita.


Netflix: Vähemmän käytän tätä puhelimen kautta, mutta joskus saatan jotain sarjaa katsoa yhden jakson puhelimesta. Tosi kätevä esim. automatkoilla ja yleensäkkin reissussa. Saatan myös töissä, joskus katsoa ruokatunnilla jonkun leffan tai jakson sarjasta.


We heart it: Aivan ihana sovellus, tulee kyllä selattua lähes päivittäin. Varsinkin,  jos kaipaan inspiraatiota kuviin tai postauksiin yms. Täällä on kauheasti ihania kuvia, joita on tosi mukava seurata.

Lisäksi puhelimesta löytyy kaksi sovellusta, joista en kuvia voinut ottaa, koska en halunut niissä näkyvien viestien tulevan julki.

Whatsapp: Tämän kaikki varmasti tietää. Tosi hyvä viestien lähettämiseen tarkoitettu sovellus. Tämä on ollut mulla käytössä jo useamman vuoden. Olen mukana erilaisissa ryhmissä, juttelen ystävien ja perheen kanssa.

Messenger: Facebookin keskustelun sovellus. Mitähän tästä sanoisin? Ei kai mitään erikoista, tälläkin voi laittaa viestiä facebookissa ja ilmoitukset saa puhelimeen.

Tämmöstä tällä kertaa. Toivottavasti tykkäätte. Esittelin nyt vain nämä perus sovellukset, mitä käytän päivittäin. Nyt lähen valmistautuun suihkun kautta nukkumaan. Huomenna ois tarkotus käydä ajokortti kuvassa, jotta voin anoa Ruotsalaista ajokorttia. Sen jälkeen iltaan töihin. Palataan asiaan loppu viikosta viimeistään. Hyvää yötä!

No Comments Yet, Leave Yours!