keskiviikkona, syyskuuta 23, 2015

Miten kesä meni?

Tein keväällä listaa mitä odotan kesältä 2015 ja nyt kun eletään jo pitkästi syksyä, niin haluaisin vielä palata kesään ja käydä läpi mitä näistä toteutui. Kesä oli aivan erilainen mitä olin odottanut, mutta kaikki pitää ottaa vastaan sellaisena, kuin ne tulee. 


Kesällä 2015 haluaisin:


1. Tehdä töitä. En ole vielä ihan varmuudella päättäny olenko kesän töissä Haaparannalla nykyisessä työpaikassani vai lähdenkö Kirunaan, mutta joka tapauksessa haluan tehdä töitä.
Tein päätöksen toukokuun lopussa, että muutamme Kirunaan. Olin Kirunassa töissä monikielisessä vanhainkodissa, jossa puhuttiin siis Ruotsia, Suomea, Saamea ja meänkieltä. Kokemuksena tämä oli ihan huippu, enkä kadu sitä että lähdin sinne. Olen kumminkin iloinen, että pääsiin vanhaan työpaikkaani takaisin Haaparannalle. Töitä tein kumminkin koko kesän. 

2. Reissata. Haluaisin vain nousta autoon ja nähdä mahdollisimman monta paikkaa Suomessa/Ruotsissa. Suunnitella sitten matkalla missä yövytään ja missä käydään.
Kesäkuussa käytiin päiväseltään Oulussa shoppailemassa ja heinäkuussa käytiin autoilemassa Norjassa Narvikissa päiväseltään. Ainiin ja käytiin koiranpentu hakemassa Piteåsta. Kuljettiin joka viikonloppu Kirunasta Haaparannalle, joten kilometrejä tuli joka viikonloppu 800. Siihen päälle ei oikeen huvittanu enään missään reissata. Ehkä ensi kesänä. 

3. Käydä risteilyllä. Olen käynyt kerran Tukholman risteilyllä,joskus kun olin alle kouluikäinen. Nyt haluaisin lähteä Tallinnan risteilylle ja viettää päivän kierrellen Tallinnassa.
Tääkin jäi toteuttamatta. Kirunasta asti ei huvittanu, eikä töitten takia ollut mahdollisuutta. 


4. Ruskettua. Haluan olla ulkona, aina kun on lämmin ja aurinko paistaa, jos vain en ole töissä. Yleensä vain palan enkä rusketu, mutta haluan silti yrittää.
Kirunassa oli tosi surkea kesä ja ne päivät mitä oltiin haaparannalla niin ei ollut kauhean lämmintä. En siis palanut, enkä ruskettunut.

5. Shoppailla. Tämä nyt kuuluu listaan ympäri vuoden. 
Tätä on tullut harrastettua, vaikka millä mitalla. Oon löytänyt kaikenlaista ihanaa.

6. Uida paljon. Rakastan uimista ja vedessä oloa.
En käynyt kertaakaan uimassa koko kesänä. En muista pitkään aikaan tällaista kesää, että jäi talviturkki heittämättä poies. 

7. Käydä vesipuistossa. Haluaisin käydä jossain kunnon vesipuistossa. 3 vuotta sitten, kun oltiin Turkissa käytiin vesipuistossa, jossa oli isoja liukumäkiä ja erilaisia patjoja joilla laskettiin yms. En oikeestaan välitä niin huvipuistoista.
Tätäkään ei tullut tehtyä. Yhessäkään vesipuistossa tai huvipuistossa en käynyt. En edes suomen tivolissa. 


8. Lenkkeilyä ja vaeltamista. Haluaisin kesällä lähteä käymään vaeltamassa ja lenkkeillä muutenkin paljon.
Lenkkeiltyä tuli ja kaikissa ihanissa Kirunan maisemissa. Ikävä sinne vuorille ja lenkkipoluille :(

9. Grillata. Kesän lempi ruoka on grillattua pihviä, kasviksia ja perunoita. 
Grillattiin tosi paljon kesän aikana kaikkea hyvää. 

10. Nauttia kesästä. Haluan nauttia kesästä, lämmöstä ja luonnosta.
Nautin kyllä kesästä ja luonnosta, mutta lämpö jäi vähän vähemmälle.

11. Käydä festareilla. Haluan käydä ainakin yhen kerran jollakin festareilla.
Festareilla ei tullut käytyä.


12. Pajalan markkinat. Ne on heinäkuussa järjestettävät muutaman päivän tosi isot markkinat, joihin tullee myyjiä eripuolilta Ruotsia ja Suomea. Paljon ihmisiä ja tähän asti joka vuosi on ollut ihan huippu ilmat.
Pajalan markkinoilla käytiin. Ilma ei vain oikeen suosinu meitä ja mitään ostettavaa ei löytynyt.

13. Nukkua pitkään ja viettää vain koti päiviäkin. Oon tehnyt koko vuoden niin kovasti töitä, että ei oo kunnolla vapaa päiviä ollut, joten haluan yhden vapaa päivän kesällä käyttää vain itseni hemmotteluun ja nukkumiseen.
Kotipäiviä tai paremminkin pyjama päiviä löytyi kesästäni muutamia. Aah kuin ihanaa. 

14. Syödä jäätelöä ja mansikoita. Tuoreet mansikat ♥ Kylmä jäätelö lämpimänä päivänä ♥
Näitä tuli kylläkin syötyä ja ehkä vähän liikaakin. 

15. Käydä piknikillä. Haluan kerätä eväät koriin ja lähteä jollekkin ihanalle paikalle piknikille parhaaseen seuraan.
Piknikki jäi tekemättä. Tää pitää toteuttaa sitten ens kesänä ja moneen kertaan tai jos keksis talvelle jotain retkiä nuotiolle. 

Näiden minun suunnitelmien kannalta ei ollut oikeen onnistunut kesä 8/15. No ensi kesää odotellessa sitten. 

Haluaisitteko, että toteutan syksylle samanlaisen postauksen? Mitäs piditte nyt tästä vastaus osasta?

No Comments Yet, Leave Yours!