keskiviikkona, kesäkuuta 17, 2015

Pieni reissu kohti Norjaa

Viime viikon keskiviikkona lähettiin kolmen aikaan ostamaan mulle työkenkiä. Mentiin kaupungille ja kierrettiin muutamia kenkä/urheilu kauppoja, mutta sopivia kenkiä ei löytynyt. Tarkoituksena oli sen jälkeen mennä ruokakauppaan ja lähteä kotia tekemään ruokaa. No molemmilla oli töiden jälkeen kauhea nälkä, eikä oikeen innostusta tehdä ruokaa. Käytiin sitten pizzalla ja päätettiin, että tehdään ruokaa vasta huomenna. Mentiin kumminki käymään ruokakaupassa ja ostettiin parin seuraavan päivän ruokaostokset. Tässä vaiheessa kello oli suunnilleen puol 6. 

Sitten kotiin meno matkalla huomattiin, että jostaki nousee pölyä, heitin ihan vitsillä, että kaivoksesta on varmaan romahtanu jotain, no lähettiin sitä kattomaan ja kierrettiin pieni matka. No siinä vain kaivinkone purki jotain kerrostaloa ja se pöllysi. Jatkettiin kumminkin sitä tietä eteenpäin. Kaks tuntia myöhemmin löysimme itsemme melkeen Norjan rajalta. Siitä ois ollut Norjaan enään 20km, mutta päätettiin kumminkin kääntyä takaisin, kun kello näytti kaheksaa ja Henkalla oli herätys aamulla neljältä. Kun kotia päästiin kello oli melkeen 22.30. Näin se voi kenkien osto kestää yli 7 tuntia :D Mukavaa oli kumminki, tänä kesänä haluan vielä käydä Norjan puolella. 

Nyt teillekkin sitten vähemmän onnistuneita kuvia tältä reissulta. Täällä ilmottautuu laiskimus, joka ei jaksanut nousta autosta ottamaan kuvia, vaan osa on otettu auton ikkunoitten läpi, mutta ens kerralla sitten paremmin. 
Matkalla näky tosi paljon poroja, sai olla tarkkana. Kaikista vesi alueista ei ollut jäät vielä sulanu ja luntakin oli paikoin. 
Minun oli tarkotus tulla julkasemaan tämä postaus jo viikonloppuna, mutta kun Tornioon päästiin niin oli koko ajan jotain ohjelmaa ja menoa, niin en kerinnyt sitten olla hetkeäkään koneella. Nyt lähen ilta vuoroon töihin. En malta odottaa, kun perjantaina päästään taas minun töiden jälkeen Tornioon viettään juhannusta. 

2 kommenttia:

  1. Ihania maisemia, mutta tosi hyytävän kylmän näköisiä! Mä en ole ikinä nähnyt poroja, paitsi tarhattuja sellaisia täällä etelässä. Hupsista! Mun tekisi mieli lähteä Norjaan tai vaikka Suomen Lappiin patikoimaan tuntureille. Olisi niin nastaa olla erossa kaikesta elektroniikasta, netistä yms. hetki ja ihan vaan luonnon hiljaisuudessa. Nyt tuli kyllä fiilis, että on pakko päästä Norjaan, haha! :)

    VastaaPoista
  2. Kylmä siellä oliki :D kun ajetaan Torniosta Kirunaan niin tien reunoilla näkyy monia kymmeniä poroja, tuntuu hassulta ettet oo nähny kun täällä ne on ihan arki päivää :D suosittelen kyllä tänne pohjoseen päin tulemista. Itekki tykkään patikoida ja nauttia vain luonnosta. Haluan kans vielä tälle kesälle käydä kunnolla Norjan puolella kuhan vähän lämpenee :)

    VastaaPoista