maanantaina, marraskuuta 24, 2014

Haaveena hauva

Sain oman koiran vuonna 2011, kääpiösnautseri Kiira. Kiira tietenki oli koko perheen lellikki. Nyt kun muutimme asuntoon johon ei saanut koiria ottaa päätimme, että kiira jää vanhempieni luokse.

Ollaan asuttu tässä 6 viikkoa ja minun hauva kuume jatkaa vain nousuaan. Oon haaveillu toisesta koirasta jo pitemmän aikaa. Nyt kun kanssamme ei asu yhtään karvaturria, on koira kuume kasvanut kovaa vauhtia. Ollaan nyt alettu etsiä asuntoa johon voi ottaa koiran ja mieluiten haaparannalta.

Ollaan menossa kahta asuntoa katsomaan. Saa nähdä tuleeko näistä meille koti ja kasvaako perheemme. 

Ensin ollaan mietitty millainen koira. Pieni, keskikokoinen tai iso? Pitkä tai lyhyt karvainen? Trimmattava? Millainen harrastus mahdollisuus? Millainen luonteeltaan? Pentu tai aikuinen? Puhdasrotunen tai sekarotunen? Kysymyksiä mihin on pitänyt vastaus löytää on paljon. Nyt on kuitenkin löytynyt sopiva rotu. 

(Kuva lainattu netistä)

Eli nyt me etsitään suomenlapinkoiran pentua! Oon lukenut koirasta paljon ja selaillu erilaisia sivuja, myyntipalstoja jne. Pentua ei vielä ole löydetty, koska ensin pitäisi asunto löytää. Ollaan myös päätetty, että pennun ei tarvi olla täysin puhdasrotuinen, mutta mielellään sais olla. 

Nyt etitään sopiva asunto ja vuoden vaihteessa sitten tällainen suloisuus. Jos teillä on tiedossa suomenlapinkoiran pentuja niin laittakaa kommenttia tai sähköpostia osoitteeseen emiliaheikkila@outlook.com. 

Nyt lähen suihkuun ja nukkuun, että aamulla jaksaa töihin. Mukavaa alku viikkoa kaikille!

...emppuuu

4 kommenttia:

 1. Suomenlapinkoira on kyllä hyvä rotuvalinta! http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=pentuvalitys/syntyneetslk Tuon linkin takaa löytyy jo syntyneitä lappalaispentuja ja samalta sivustolta näkee myös tulevia pentueita. Kannattaa käydä kurkkimassa! :)

  VastaaPoista
 2. Suomenlapinkoirat ovat kyllä kaikin puolin kovin mukavia koiria, itseltänikin niitä löytyy tällä hetkellä kaksi. :) Koska rotu on suosittu ja pennut menevät hyvin kaupan, on lieveilmiönä valitettavasti suuri määrä rahan perässä paperittomien pentujen ja sekarotuisten lapinkoirien pentujen teettäjiä - heiltä ei kannata koiraa ostaa. Aidot sekarotu- tai paperittomat vahinkopennut tunnistaa siitä, että pennuista pyydetään vain vähän rahaa, noin max 300e, rahan vuoksi teetetyistä pennuista (joita ei siis kannata ostaa) taas pyydetään niin paljon kuin vain kehdataan, usein jopa 600e - sillä hinnalla voi saada jo pikkuvikaisen (esim. purentavika, kivesvika) rekisteröidynkin pennun, normaalihinta rekisteröidyillä 750-900e. Toivottavasti löydät mukavan, aidosti rodusta (myös terveydestä ja luonnepuolesta) välittävän kasvattajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että enään nykyään on tosi vähän oikeesti vahinko pentuja. Ollaan kateltu nuita puhasrotusia nyt enimmäkseen ja oon laittanu muutamasta viestiäki, mutta vielä ei oo löytyny meille pikkusta karva palleroa.

   Poista